wait
15 July 2022

Zakelijke creditcard: geniet van deze voordelen tijdens uw reis!

Op verschillende Nederlandse luchthavens staan weer ellenlange rijen: na een periode van flinke reisbeperkingen, gaan Nederlanders massaal weer naar het buitenland. Naast de vakanties, zijn ook de zakenreizen weer in opmars. In dit artikel vertellen we u graag hoe u optimaal gebruik kunt maken van uw zakelijke creditcard op zakenreis!

Verzekerd op reis

De zakelijke creditcard van ICS biedt standaard een aanvullende reisverzekering voor reizen die met de zakelijke creditcard geboekt worden. Onder deze aanvullende reisverzekering vallen de reisongevallenverzekering, hulpverleningsverzekering, vluchtvertragingsverzekering en bagagevertragingsverzekering. U betaalt geen premie voor deze verzekering. Om beroep te doen op uw aanvullende reisverzekering, kunt u bellen met de ICS Business Servicedesk, dan helpen wij u graag verder.

Vlucht geannuleerd? Wanneer u uw reis geboekt heeft met uw zakelijke creditcard, kunt u in sommigen gevallen de transactie betwisten. Lees meer.

Voordelig een hotel boeken

Door de veiligheid die een creditcard met zich meebrengt, wordt het door hotels vaak gebruikt als bevestiging van uw reservering: ze weten zeker dat er betaald wordt. Zo kunt u van uw verblijf genieten en worden de kosten pas achteraf afgeschreven. Wanneer u uw verblijf boekt via Booking.com, ontvangt u na betaling met uw zakelijke creditcard ook nog eens 4% cashback na afloop van uw reis.

Eenvoudig een auto huren

Het huren van een auto kan in zowel binnen- als buitenland uitdaging worden zonder creditcard. In veel gevallen is het betalen met creditcard een vereiste van de verhuurder. Door te betalen met uw zakelijke creditcard, hoeft u geen borg te betalen: in geval van schade wordt dit via uw creditcard afgeschreven. Heeft u een auto gehuurd? Met uw zakelijke creditcard kunt u eenvoudig tanken over de hele wereld!

Houd privé en zakelijk gescheiden

Wanneer u voor zaken in het buitenland bent, is de kans groot dat u daar ook privé uitgaven doet. Bijvoorbeeld een souvenir voor het thuisfront, of winkelen bij die ene winkel die ze in Nederland niet hebben. Zorg dat u deze uitgaven doet met uw privé (credit)card en niet uw zakelijke creditcard: zo voorkomt u dat uhet overzicht in privé- en zakelijk uitgaven verliest.
Rest ons u een prettig verblijf te wensen op uw (zaken)reis!