wait
10 November 2020

Alle online creditcardbetalingen binnen Europa vanaf 1 januari 2021 met dubbele beveiliging

Per 1 januari 2021 geldt een nieuwe Europese beveiligingsstandaard. Alle online creditcardbetalingen binnen Europa van € 30,- of meer moeten dan via dubbele beveiliging worden goedgekeurd. Dit betekent dat u op twee manieren uw online betaling bevestigt. Deze extra beveiliging beperkt fraude en andere online criminaliteit.

Hoe werkt dubbele beveiliging?

We willen, om misbruik te voorkomen, zeker weten dat ú het bent die de creditcard gebruikt. Een wachtwoord alleen is minder veilig. Dus vragen wij voortaan om u tweemaal te identificeren als u online betaalt: met uw wachtwoord en met een code die u via sms ontvangt. Een extra handeling, dat klopt, maar in het belang van uw eigen veiligheid en die van het betaalverkeer in het algemeen. In plaats van met een wachtwoord en sms-code kunt u een online betaling ook goedkeuren via de ICS BusinessApp; dat is sneller en makkelijker.

Waar staan we nu in Nederland?

Op dit moment zijn veel webwinkeliers nog niet klaar voor deze nieuwe EU-richtlijn. Vanaf oktober 2020 keuren kaartuitgevers, zoals ICS, online kaartbetalingen zonder dubbele beveiliging steeds vaker af. Hiermee willen we het betaalverkeer veiliger maken en ervoor zorgen dat webwinkeliers nu stappen ondernemen om vanaf 1 januari 2021 te voldoen aan de richtlijn.

Wat te doen als uw creditcardbetaling wordt afgekeurd?

Dit probleem ligt bij de webwinkelier, dus u kunt dan het beste contact opnemen met de webwinkel. Mocht het niet lukken om met uw creditcard te betalen bij de webwinkel, dan adviseren wij u om uw aankoop met uw creditcard bij een andere webwinkel te doen. Door te betalen met uw creditcard is uw aankoop minimaal 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Ook heeft u met uw creditcard een Aflevergarantie, dus als uw bestelde product niet of niet goed wordt geleverd, dan kunt u ICS vragen de betaling terug te draaien. Bekijk voor meer informatie de Algemene Voorwaarden van uw Card.