wait
1 February 2021

Creditcardbetaling geweigerd? Let op betalen met dubbele identificatie

Het vieren van het jubileum van uw bedrijf kan door de coronamaatregelen helaas niet in fysieke vorm plaatsvinden. Om het toch een beetje te vieren, bestelt u voor uw medewerkers persoonlijke cadeaus bij een grote webshop. U plaatst de bestelling met uw zakelijke creditcard, maar deze wordt geweigerd. Wat nu?

Onveilige webshops 
Uw creditcardbetaling wordt waarschijnlijk geweigerd omdat de webshop de beveiliging niet op orde heeft. Wanneer u de bestelling plaatst met een andere betaalmethode, loopt u het risico dat u een aankoop doet bij een onbetrouwbare webshop. De webshop voldoet bijvoorbeeld niet aan de eisen voor veilig betalen. Hierdoor is er kans op misbruik van uw gegevens.

Extra veilig betalen door dubbele beveiliging 
U heeft het wellicht eerder gezien: u moet bijvoorbeeld eerst een unieke code of wachtwoord invoeren voordat de betaling is afgerond. Bieden webshops deze dubbele beveiliging niet aan, dan worden creditcardbetalingen vanaf januari 2021 geweigerd. Deze dubbele beveiliging is namelijk nu verplicht. Het is daarom verstandig om na te gaan of de webshop wel betrouwbaar is. Uw bestelling plaatsen bij een andere webshop is vaak een betere optie dan een andere betaalmethode kiezen.

Zo werkt dubbele identificatie bij ICS 
Gebruik bij een volgende online aankoop uw zakelijke creditcard met dubbele identificatie. Bij creditcards van ICS kan dit op twee manieren:

  • Via de knop 'opdracht goedkeuren' in de app kun je de betaling die klaarstaat automatisch goedkeuren op de website.
  • Of met een 3D Securewachtwoord en sms-code.

Is het niet mogelijk om bij de webshop de transactie twee keer te bevestigen? Dan is ICS verplicht om de transactie af te keuren. Uw bestelling kan dan niet worden geplaatst. Komt u in zo'n situatie terecht, laat u dan niet verleiden om met een ander betaalmiddel de bestelling af te ronden. De afkeuring is namelijk een waarschuwing voor een mogelijke, onveilige transactie. Op deze manier kunt u altijd veilige en betrouwbare betalingen doen met uw zakelijke creditcard.